Om arbetet för min stora dag

I Project Nima är välgörenhetsarbetet ömsesidigt. Den stolthet vi sett hos barnen i Sverige när de delat med sig av sina kläder, leksaker och teckningar till barnen i Nima, ville vi ta med oss till slummen. För vi tror att när man hjälper någon annan förstärker man tron på sig själv och inser att man är värdefull. Kan man hjälpa andra kan man även hjälpa sig själv. Känslor som många av oss kanske tar för givna, men långt ifrån alla.

Vi vill få barnen i Nima och andra delar av Ghana att förstå sitt egenvärde och att de därmed vågar skapa verklig förändring både för sig själva och andra. Detta får barnen att växa, bli starka och må bra.

Barnen i Nima har valt att stöda Min Stora Dag i Sverige. De diskuterar världen, vad de kan göra för att hjälpa andra och göra världen lite finare. Grundtanken är att det spelar ingen roll vem man är eller var man bor, alla är viktiga och kan skapa livsviktiga förändringar. Tillsammans fokuserar vi på möjligheter istället för på hinder.

Idag har barnen i Nima genom att göra armband lyckats samla ihop nästan 15 000 kronor till de sjuka barnen i Min Stora Dag. Och de brinner verkligen för projektet.

Under projektets utveckling har vi sett en enorm förändring hos barnen genom ökad självkänsla och en större tro på sig själva. Idag svarar de inte ”jag vet inte” när man frågar vad de drömmer om – för de vågar drömma.

Detta vill vi föra vidare.

”Ingen kan göra allt, för det skulle bli alldeles för mycket, alldeles för stort. Men alla kan göra något, och om alla i hela världen gjorde något litet för någon som har det värre… ja då skulle ju alla de små sakerna bli till en jättestor sak. Och det är därför som det är så viktigt att vi alla gör något”.

– Samira 11 år, Nima, Ghana.